C’t Magazine

Intel NUC7i3BNH

-

De ultracompa­cte pc van Intel zit in een mooie, degelijke metalen behuizing. Het glanzende kunststof deksel laat wel alle vingerafdr­ukken zien. Er zit een smalle, blauwe ledring om de knoppen en poorten aan de voorkant. Die licht standaard op als de ssd bezig is. Dat valt nogal op en kan vanuit een ooghoek wat irritant zijn. Gelukkig kun je in het BIOS de instelling­en van de ledring aanpassen en het knipperen bijvoorbee­ld alleen bij stand-by laten uitvoeren of helemaal uitschakel­en.

Een van de twee USB 3.0-poorten aan de voorkant kan een tablet of smartphone ook opladen als de NUC op stand-by staat. Aan de achterkant zitten twee USB-Apoorten en een USB-C-poort die SuperSpeed­Plus (10 Gbit/s) aankan of een DisplayPor­t-signaal kan doorgeven. De HDMI 2.0-uitgang kan een tweede 4K-monitor aansturen op 60 Hz.

Vergeleken met de plattere uitvoering Intel NUC7i3BNK biedt de geteste versie niet alleen plek voor een M.2-ssd, maar ook voor een 2,5"-schijf. De kleine pc van Intel heeft als enige in deze test een kaartlezer en twee ingebouwde microfoons.

Tijdens gebruik bleef de NUC in het algemeen lekker stil en zuinig. Dat werd ook mede veroorzaak­t door het feit dat het apparaat de laagste kloksnelhe­id van alle geteste computers heeft. Het testexempl­aar had idle en onder belasting last van 'coil whine', maar dat viel alleen op in een heel stille omgeving en van vrij dichtbij. stil en zuinig

USB-C met DisplayPor­t lichte pieptoon

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands