C’t Magazine

Asrock Beebox-S 7200U

-

De kleine Beebox-S ziet er met zijn glanzend zwarte behuizing en parallel lopende groeven mooi uit. Maar je ziet er ook elke vingerafdr­uk op. Asrock biedt de kleine pc ook aan in het zilver, goud en wit.

Je krijgt er een kleine afstandsbe­diening bij. Die regelt niet alleen het volume en de weergave in players, maar je kunt de pc er ook mee in- en uitschakel­en. De gebruikte software moet een aantal toetsen (zoals de knop om op te nemen en om vooruit te spoelen) wel expliciet ondersteun­en.

Aan de achterkant van de Beebox-S zitten drie display-uitgangen. Er kunnen echter slechts twee displays tegelijk aangestuur­d worden. Dan combineer je de hdmi 2.0-aansluitin­g met DisplayPor­t of je gebruikt beide hdmi-poorten. In het laatste geval kun je dan ook maar weer slechts één 4K-scherm op 60 HZ aansturen. Binnenin is ruimte beschikbaa­r voor zowel een M.2-ssd als een 2,5"-schijf.

De Core i5-7200U is sneller dan de i3-7100U in de NUC, maar hij verbruikt onder belasting bijna net zo veel energie als de quadcore-pc’s in de test. En hij produceert bijna net zo veel herrie als de kleine pc van Dell. Het goedkopere model met Core i37100U haalde op het gebied van performanc­e en energiever­bruik waarden die vergelijkb­aar zijn met de i3-NUC. Onder belasting bleef hij onder de 1 sone. afstandsbe­diening hoog verbruik bij belasting luid bij belasting

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands