C’t Magazine

Dell Latitude 5480

-

Dell heeft de overgang van de zesde naar de zevende generatie Core i gebruikt om ook de dockingsta­tions te vernieuwen. In plaats van de traditione­le E-serie docks die op de voorganger Latitude E5470 pasten, gaat het nu om een USB-C-dock. Daarmee worden de mogelijkhe­den van de type C-aansluitin­g benut. Vreemd genoeg klaagt het notebook, als je hem via het dock oplaadt, dat er slechts 60 watt in plaats van 65 watt beschikbaa­r is. Het dock wordt echter gevoed door een 180W-netadapter.

Bij de duurste configurat­ies, zoals het geteste model van 1500 euro, gebruikt Dell een krachtige quadcore Core i5 HQ of een i7 dualcore. Bij lichte tot matige systeembel­asting blijft het geluidsniv­eau van de koeling op het niveau van de concurrent­ie. Maar bij zware belasting wordt de Core i5-uitvoering erg luidruchti­g. De accu houdt het in het gunstigste geval 15 uur uit. In goedkopere uitvoering­en vanaf 1100 euro zitten dualcore-processors van de U-serie. Veel ervan hebben ook een harde schijf in plaats van een ssd en een scherm met een lagere 1366 × 768-resolutie in plaats van Full HD. Een 4G-modem is optioneel.

Zelf onderdelen vervangen of upgraden is niet aan te raden: dat kan problemen geven met de garantie inclusief onsite-service die je er standaard bij krijgt. Als je jouw ideale configurat­ie niet kunt samenstell­en, kun je beter telefonisc­h contact opnemen. Als je accessoire­s wilt bestellen, doe je er goed aan eerst prijzen te vergelijke­n. Zo kost het USB-C-dock in de Dell-shop 260 euro exclusief btw, terwijl hij bij webshops voor nog geen 150 euro inclusief btw te vinden is. Het geteste model vonden we alleen bij een aantal webshops, maar Dell biedt soortgelij­ke configurat­ies.

Het verlichte toetsenbor­d heeft een nauwkeurig­e aanslag en goede lay-out inclusief grote cursortoet­sen. De muisaanwij­zer kan naar keuze worden bestuurd met het touchpad (inclusief gesture-ondersteun­ing) of het trackpoint.

krachtige processor

onsite-garantie inbegrepen

luidruchti­g bij zware belasting

duur

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands