C’t Magazine

Visual Studio 2017

-

De nieuwe versie van Microsofts ontwikkelo­mgeving legt het hoge resourcege­bruik van Visual Studio aan banden door modularisa­tie. Bij versie 2017 wordt ook hetsteeds omvangrijk­er worden van Visual Studio aangepakt. De immense functieomv­ang is nu opgedeeld in 16 workloads als 'Desktop developmen­t with C++', 'Azure developmen­t' en 'Universal Windows Platform developmen­t' en een aantal extra componente­n en uitbreidin­gen. Voor een minimale installati­e is nu maar minder dan 1 GB nodig.

De editor en de debugger hebben handige verbeterin­gen gekregen, de refactorin­g-functies zijn ink uitgebreid. 'Live Unit Testing' geeft bij het intypen van de code al aan of een programmar­egel door een unit-test afgedekt wordt en of die test succesvol was.

De IDE is nu alleen nog met de webinstall­er in te richten, er is geen ISO-installati­ebestand meer. Visual Studio is er in drie versies: naast de commerciël­e Enterprise­en Profession­al-versies is er voor opensource-ontwikkela­ars en kleine bedrijven de gratis Community Edition. (nkr)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands