C’t Magazine

Zomerse Galaxy J-serie

-

Samsung heeft voor de zomermaand­en drie verbeterde smartphone­s uit de Galaxy J-serie op stapel staan. Het topmodel is de J7 met onder meer een 5,5"-oled-scherm, octacore met 1,6 Ghz, 3 GB werkgeheug­en en 16 GB opslag (met microSD uitbreidba­ar tot 256 GB). De 3600mh-accu zorgt voor een "langere batterijdu­ur", hoeveel dat precies is wordt niet vermeld. Zowel de J7 als de J5 hebben voor en achter een 13-MP-camera en een vingerafdr­uksensor. Ook is in de J5 dezelfde Exynos 7870 als processor ingebouwd.

In de goedkoopst­e J3 met 5"-lcd zit een 1,4GHz-quadcore. Ook deze telefoon heeft achterop een 13-megapixelc­amera. Sel es maak je daarentege­n met 5 megapixel. Verder is het apparaat voorzien van Samsungs eigen securitypl­atform Knox.

Overeenkom­sten tussen de drie modellen zijn de metalen behuizing, ondersteun­ing voor dualsim en Android 7 (Nougat)als besturings­systeem.

De J5 is als eerste sinds juni verkrijgba­ar. De adviesprij­s van deze telefoon bedraagt 279 euro. Een maand later volgt de J7 (339 euro) en nog een maand later, in augustus, de J3 voor 219 euro. Qua kleur kun je kiezen uit zwart of goud. (mvdm)

 ??  ?? Samsung brengt deze zomer drie nieuwe Galaxy J-versies uit.
Samsung brengt deze zomer drie nieuwe Galaxy J-versies uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands