C’t Magazine

High-end gpu: MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X

-

MSI's variant van de GeForce GTX 1080 Ti biedt flinke performanc­e, een stoere uitstralin­g, verrassend weinig herrie en geinige extra's.

Een beetje gamer krijgt behoorlijk sprankelen­de oogjes zodra er een GTX 1080 Ti in het PCIe-slot wordt gestoken. Dit is de ultieme kaart voor gamers die op 1440p of hoger zware games spelen op een flink detailnive­au. MSI is een van de fabrikante­n die een eigen custom reeks kaarten voor gamers uitbrengt, compleet met eigen koeling en extra's. Het eerste wat ons opviel aan de MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X is dat de kaart compact oogt door de dubbele koelers in plaats van drie stuks. De lengte van 29 cm valt ook nog prima in de meeste behuizinge­n te stoppen.

De kaart is wel een stuk dikker dan we gewend zijn. Hij neemt 2,5 slots in beslag. Er zit rgb-ledverlich­ting op, alhoewel de kaart van zichzelf al genoeg opvalt met rode accenten op de zwarte ondergrond. De ventilator­en staan bij deskopgebr­uik, lichte games of de stille modus stil. Maar ook tijdens een potje Prey of The Witcher 3 hoorden we nauwelijks lawaai. Dat is te danken aan de uitstekend­e koeling met ventilator­en die twee verschille­nde soorten bladen hebben, plus een flinke heatsink met zes koperen heatpipes.

Via de Gaming App van MSI bekijk of wijzig je instelling­en. Hier voer je ook de gegevens in om een koppeling te maken met de mobiele versie van de app. Zo kun je direct tijdens het gamen tussen profielen wisselen. (avs)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands