C’t Magazine

Gaming-monitor: Iiyama G-Master GB2760QSU-B1

-

De G-Master GB2760QSU is een 27-inch monitor waarmee iiyama mikt op gamers. Dat blijkt niet alleen uit de G in de naam.

Qua specificat­ies is het scherm goed toegerust voor gamen: een 2560 x 1440 resolutie, een reactietij­d van 1 ms en een refresh-rate tot 144 Hz (via DisplayPor­t of hdmi). De monitor ondersteun­t ook AMD's FreeSync, voor doorlopend synchronis­eren van de frequentie tussen een AMD-gpu en de G-Master. Daarmee wordt 'tearing' van het beeld voorkomen. 2W-stereospea­kers zijn aanwezig evenals een hoofdtelef­oonuitgang.

De ingebouwde usb 3.0-hub met twee poorten is handig om bijvoorbee­ld een (game-)toetsenbor­d en muis aan te sluiten. Het stroomverb­ruik van 40 watt is keurig, net als het rijtje beschikbar­e signaaling­angen: met hdmi, DVI en DisplayPor­t is de Red Eagle van alle markten thuis.

De OSD-bedienings­knoppen in de onderrand van het scherm zijn goed voelbaar, zodat je makkelijk door het menu navigeert. Dat biedt behalve diverse gamemodi ook een Blue Ligt Reducer om de invloed van een lange avond gamen op je slaapritme te beperken.

De voet is kantel-, draai- én in hoogte verstelbaa­r. Het gebruikte TN-panel heeft iets mindere kijkhoeken (160º verticaal) dan veel IPS-panels. De keuze voor TN is begrijpeli­jk, want IPS-panels met 144 Hz zijn erg schaars. (mdt)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands