C’t Magazine

Slide-on lenzenset: Olloclip Core Lens Set

-

Met de Core Lens Set van Olloclip lijkt je iPhone 7 of iPhone 7 Plus net op een echte high-end fotocamera. Die dan wel in je broekzak past.

De set van Olloclip is simpel in het gebruik. Hij bestaat uit een plastic houder die je over je telefoon schuift en gecoate glazen lenzen die je in de houder klikt. Aan beide kanten van de houder kun je een lens kwijt, waardoor je voor zowel de camera aan de voor- als de achterkant een andere lens kunt gebruiken. Daarna is het een kwestie van de standaard camera-app of bijvoorbee­ld Instagram openen en je bent er helemaal klaar voor. Het nemen van foto's werkte verder gewoon hetzelfde.

De Core Lens Set bevat drie lenzen. De eerste is een fisheye waarmee je bijna 180 graden om je heen vast kunt leggen. Een beetje trippy, maar wel grappig bij voorbeeld een selfie. Draai deze lens los en je hebt een macrolens waarmee je vijftien keer ingezoomd detailopna­mes kunt maken.

En dan is er nog de superwide-lens. Met deze lens leg je net iets meer van je omgeving vast. Handig voor landschapp­en of gebouwen.

Als je je telefoon in een beschermen­de case hebt zitten, moet je hem daar wel uithalen. Een screenprot­ector tot 0,5 millimeter is geen probleem. Olloclip heeft overigens een beschermde case voor de iPhone 7 in het assortimen­t waar de lenzenhoud­er wel in past.

Flitsen met de Olloclipho­uder op je smartphone kan niet. Bij het maken van foto's moet je er dus wel voor zorgen dat je in een omgeving zit waar voldoende licht is. (avs)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands