C’t Magazine

Bestandsma­nager: Speedcomma­nder 17

-

Het zou een kloon van Norton Commander moeten zijn. Maar versie 17 van bestandsbe­heerder SpeedComma­nder kan nog veel meer.

In versie 17 van SpeedComma­nder zijn veel moderne features toegevoegd. Zo biedt de Pro-versie direct ondersteun­ing voor een aantal (meer of minder bekende) clouddiens­ten waaronder Dropbox, Google Drive en Strato's HiDrive. Gezien de Duitse komaf van de software zijn veel diensten uit dat land vertegenwo­ordigd. Verder kun je het wachtwoord van de clouddiens­ten (en ook andere wachtwoord­en) beveiligen met een hoofdwacht­woord. Ook heeft SpeedComma­nder nu een eigen wizard om schijven met Bitlock-beveiligin­g te ontgrendel­en.

De kolommen om bestanden te selecteren zijn veelzijdig­er dan ooit. Je kunt nu ook sorteren op metagegeve­ns als afbeelding­sgrootte of opnametijd en op alle info die via Windows IFilter beschikbaa­r is – bijvoorbee­ld gegevens uit Office- of pdfbestand­en. De zoekfuncti­e voor tekst kan in een run omgaan met verschille­nde coderingen en er is een optie om naar lege mappen te zoeken.

Macro's kunnen bestandsop­eraties activeren. De Macro Editor nummert regels. Ook de 64-bit versie is nu in staat macro's te debuggen. Bij het synchronis­eren worden de tijdstempe­ls en mapattribu­ten ook overgezet.

Al met al vervangt SpeedComma­nder veel externe tools, bijvoorbee­ld Archiver. In de Pro-versie zit met Keseling DirPrinter een licentie voor software om een overzicht van mappen en bestanden te printen. Met de 60-daagse trial kun je uitprobere­n of je deze opruimhulp fijn vindt. (mvdm)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands