C’t Magazine

Hybride-smartwatch: Fossil Q Grant

-

Fossils hybride horloge Q Grant is een oldskool blikvanger om je pols aangevuld met een paar aardige slimmighei­djes.

De Hybrid Smartwatch Q Grant van Fossil – niet te verwarren met de Gen 1 Chronograp­h Smartwatch Q Grant – valt op door zijn forse wijzerplaa­t met romeinse cijfers om de tijd weer te geven. Daaromheen staan kleinere cijfertjes om de dag van de maand aan te geven. Standaard doe je dat met de bovenste knop.

Met de middelste wissel je tussen de instelling voor het wel erg subtiele trilalarm, de tijd in een andere tijdzone, de datum en de bron van je laatste melding – een app of contactper­soon. De onderste knop kun je zelf aan je smartphone koppelen, bijvoorbee­ld om hem over te laten gaan, een foto te maken of de muziek te bedienen. Sinds een update zijn ook de andere knoppen vrij in te stellen.

In het kleine wijzerplaa­tje onderaan zie je hoe ver je bent met je beoogde aantal stappen voor die dag. De app geeft meer details als afstand en caloriever­bruik. Activiteit­en als fietsen en hardlopen worden niet herkend. Wel kun je instellen hoeveel uur je wilt slapen en je lichte en diepe slaap tracken. Het meegelever­de leren bandje zit comfortabe­l genoeg om het horloge met dat doel 's nachts om te houden. Maar uiteindeli­jk gaat het er bij een hybride horloge gewoon om of je hem mooi vindt. Het handjevol slimme functies is leuk voor erbij. Bijkomend voordeel van het beperkte aantal smartfunct­ies is wel dat de batterij het een half jaar vol moet houden. Daarna kun je hem zelf verwissele­n. (hhe)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands