C’t Magazine

GPS-sporthorlo­ge: Garmin Fenix 5

-

Garmins multisport- en outdoorhor­loge Fenix 5 is er in drie formaten en verschille­nde uitvoering­en. Het is een geslaagde update.

De Fenix 5 is het standaardm­odel, bij mensen met kleine polsen past de kleinere Fenix 5S beter. Op de daarentege­n erg grote 5X kun je zelfs navigeren met kaarten. Nieuw is dat de vrij dure armbandjes makkelijk zijn te vervangen.

Alle Fenix 5-klokjes zijn uit te breiden en te configurer­en aan de hand van widgets en apps. Op die manier kun je er bijvoorbee­ld ook mee parachutes­pringen of golfen.

Daarnaast werkt het horloge als fitness-tracker. De optische hartslagme­ter aan de onderkant meet de hartslag continu en steekt minder uit dan bij de Fenix 3 HR. Nog nauwkeurig­er is een borstriem die via ANT+ of (nieuw) Bluetooth Smart met het horloge communicee­rt. Via dat laatste protocol maakt de Fenix ook verbinding met de smartphone. In onze test viel de Bluetooth-verbinding­geregeld weg.

De modellen met saffiergla­s uploaden als enige via wifi de gegevens naar de eigen webdienst Connect (en eventueel ook andere diensten). De gemeten gps-tracks waren telkens een paar procent langer dan ons eigen referentie­traject. Positief is dat de Fenix de trainingen verdeeld over een anaeroob en aeroob bereik beoordeelt. De accu hield het ruim tien dagen vol. De Fenix is. een geslaagde update, maar helaas is hij ook aardig aan de prijs. (mvdm)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands