C’t Magazine

Smartwatch: New Balance RunIQ

-

Met de smartwatch RunIQ richt New Balance zich uitdrukkel­ijk op hardlopers en werkt daarvoor samen met het sociale netwerk Strava.

Voor de sportieve doelgroep heeft de RunIQ een optische hartslagme­ter en gps. Door Android Wear 2.0 werken horloge en apps ook als je smartphone thuis blijft. Hij synchronis­eert via Bluetooth of wifi. Met de telefoon in je zak vindt hij de gps wel een stuk sneller en is dan ook nauwkeurig­er. De hartslagme­ter geeft een goede inschattin­g, maar wordt bij hoge belasting minder precies. Gezien de waterdicht­heid tot 50 meter kun je met de RunIQ zwemmen, maar Strava herkent alleen fietsen en hardlopen.

Het bandje met hartjes kun je makkelijk verwissele­n. Zo goed past dat ook niet bij de vrij plompe zwarte klok. Met de middelste van drie knoppen schakel je het scherm in en ga je naar het app-overzicht. Maar die actie wordt ook snel herkend als lang indrukken en dan start de Google Assistent. Aan de andere knoppen kun je zelf apps en acties toewijzen.

New Balance heeft een eigen horlogeapp, afgeleid van de Strava-app. Er zit een muziekspel­er in en je kunt rondetijde­n stoppen, maar de bediening is omslachtig. Voor de tracking moet je een extra app op je telefoon zetten om je aan te melden bij Strava en voor het instellen van hartslagzo­nes. Het scherm is mooi scherp, maar in het donker te fel en in zonlicht te donker. De interface reageert vlot. De RunIQ is een goede Android-smartwatch, maar onderschei­dt zich niet duidelijk van de massa. De hardloopfu­ncties zijn handig, maar werken ook op andere horloges met gps en Strava.

(hhe)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands