C’t Magazine

Portable monitor: Asus MB16AC

-

Met een notebook kun je overal werken, maar de schermruim­te is beperkt. Met de MB16AC van Asus is dat geen probleem.

Als je onderweg met een notebook wilt werken, kom je vaak wat schermruim­te tekort. Een losse monitor is vaak groot en zwaar. De trend van dunne randen – zogenaamde bezels – is echter ook in dit marktsegme­nt doorgedron­gen. Daarnaast hebben steeds meer notebooks een USBC-poort waarmee het aansluiten erg eenvoudig wordt.

De Asus MB16AC is zo’n monitor. Je sluit hem met één kabel aan en je hebt direct een extra full hd-scherm tot je beschikkin­g. Heeft je computer geen USB-C, dan kun je het meegelever­de verloopste­kkertje gebruiken en hem op een reguliere USB 3.0-poort aansluiten. Daarvoor is wel een (meegelever­d) stuurprogr­amma nodig.

Op locatie kun je de meegelever­de hoes ombouwen tot monitorsta­ndaard, maar het kan eenvoudige­r: je steekt een pen in het gat rechtsonde­r en laat de monitor daarop steunen.

De MB16AC is een prima secundaire monitor voor programmee­rwerk of fotobewerk­ing. De kleurweerg­ave, de helderheid en het contrast zijn minder goed dan van een zwaardere monitor, maar voor een tweede scherm speelt dat een minder grote rol. En probeer zo’n groter scherm maar eens naast je notebook in de tas te stoppen. Dat lukt met de MB16AC namelijk prima. (the)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands