C’t Magazine

Activitytr­acker: Fitbit Alta HR

-

Fitbits Alta HR is de dunste activiteit­stracker die het bedrijf ooit heeft gemaakt. Een hartslagme­ter is geïntegree­rd.

De Alta HR is eerder een armring dan – band. Desondanks is Fitbit erin geslaagd in de behuizing een opto-elektrisch­e hartslagme­ter te integreren die je hartslag vrijwel continu bijhoudt. Daarmee wordt het caloriever­bruik nauwkeurig­er berekend. Ook geeft de bijbehoren­de app in combinatie met de Alta HR slaapfasen weer. De accuduur is ten opzichte van de Alta bij normaal gebruik gestegen – van vijf naar zeven dagen.

Je zoekt op de Alta HR tevergeefs naar een knop. Fitbits bewering dat het apparaat een 'touch display' heeft, is misleidend: als je op het oledscherm tikt, kun je het inschakele­n of van scherm wisselen. Dat werkte in onze test prima. Je kunt de tijd, het aantal stappen, de afstand, hartslag en het caloriever­bruik laten weergeven. Daarnaast zijn er smart-notificati­on-functies zoals een overzicht van telefoonge­sprekken met caller-ID.

De Alta HR houdt sporten als hardlopen en fietsen automatisc­h bij, je kunt geen trainingsm­odus handmatig oproepen. Zaken als gps en aantal verdieping­en zitten er niet op. Sportievel­ingen kunnen beter Fitbits Charge 2 nemen. Deze tracker ondersteun­t die functies (deels met behulp van de smartphone) wel. Ben je daarentege­n op zoek naar iets modieus voor om je pols met veel functies en waarvan je de armband kunt verwissele­n, dan zit je goed bij de Alta HR. De Special Edition heeft speciale bandjes/kleuren. (mvdm)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands