C’t Magazine

Barebone: Shuttle DX30

-

De Shuttle DX30 werd begin dit jaar al aankondigd. Het op de Apollo Lakeproces­sor gebaseerde passief gekoelde systeem kan ook plat liggen.

De DX30 behoort tot de serie XPC Slim barebones van Shuttle. Deze zijn bedoeld voor kantoortoe­passingen en digital signage. De kastjes bevatten een moederbord met een opgesoldee­rde processor uit de Apollo Lake-generatie van Intel. Deze dualcore Celeron J3355 heeft een kloksnelhe­id van 2,0 GHz (2,5 GHz in de turbo-modus) en een geïntegree­rde HD 500-gpu. Je moet zelf geheugen (2 x SO-DIMM DDR3L 1,34V tot maximaal 8GB), harde schijf of ssd (in de 2,5" bay of M.2-slot) toevoegen en een besturings­systeem (Windows 10 of Linux) installere­n.

De meeste aansluitin­gen zitten aan de achterkant. Op de DisplayPor­t 1.2 kun je een 4K-scherm met een snelheid tot 60 Hz gebruiken. In totaal kun je drie schermen tegelijk aansluiten (de tweede op de HDMI 1.4bd en de derde met een optionele VGA-adapter op een van de RS232-poorten. De verwisselb­are 802.11b/g/n-wifi-module zit in een M.2-2230slot en is voorzien van een externe antenne.

Het opgenomen vermogen ligt tussen 7,0 W en circa 19,7 W (vol belast). Bij onze test werd de kast niet meer dan handwarm. Zoals eerdere modellen in de XPC slim-serie van Shuttle is ook de DX30 volledig passief gekoeld, maar in tegenstell­ing tot de vorige modellen hoeft de DX30 hiervoor niet op zijn kant te staan. Je kunt hem gewoon plat leggen of aan de achterkant van de monitor monteren. (jmu)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands