C’t Magazine

Raspberry Pi Foundation fuseert met CoderDojo

-

De Raspberry Pi Foundation gaat de krachten bundelen met de CoderDojo Foundation. De Raspberry Pi Foundation is de drijvende kracht achter de populaire Raspberry Pi minicomput­ers. CoderDojo is een Ierse stichting die zich wereldwijd inzet om kinderen tussen de 7 en 17 te leren programmer­en. CoderDojo draait op meer dan 9000 vrijwillig­ers die wereldwijd jongeren aansporen en ondersteun­en bij het leren programmer­en in een Dojo. Er zijn meer dan 1250 CoderDojo's verspreid over 69 landen, waarmee 35.000 kinderen en tieners worden bereikt.

De oprichter van de Raspberry Pi Foundation, Philip Colligan, wordt lid van het bestuur van CoderDojo. En de oprichters van CoderDojo worden op hun beurt lid van de Raspberry Pi Foundation. Door de fusie worden de bedrijven het grootste platform om kinderen te betrekken bij programmer­en en digitaal creëren. Raspberry Pi's Code Club en CoderDojo bereiken samen 185.000 jongeren in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Door de fusie kunnen ook bronnen verder worden ontwikkeld, kan de gemeenscha­p beter worden ondersteun­d en de groei worden aangewakke­rd. CoderDojo geeft duidelijk aan dat er bij de bijeenkoms­ten nu niet ineens alleen maar Raspberry Pi's gebruikt gaan worden. De stichting blijft hardwarene­utraal (de neutralite­it geldt ook voor software en content) en de eigen naam blijft behouden. De Dojo's blijven gratis. De fusie moet nog wel worden goedgekeur­d door de Ierse toezichtho­uders. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands