C’t Magazine

Epson WorkForce Pro WF-4720DWF

-

De compacte WF-4720 met zijn 250-vel cassette heeft maar weinig grondopper­vlak nodig. Je bedient het apparaat met alleen het kleine lichte touchscree­n. Epson heeft het oude menu herzien, maar de verwarrend­e opties helaas niet. Het heeft nog steeds irritant kleine buttons en sommige veranderin­gen worden niet opgeslagen. Ook de uitgebreid­e, maar onoverzich­telijke webinterfa­ce kenden we al van eerdere modellen. De dienst 'Epson Connect' wijst een mailadres toe aan het apparaat. Mails die op dat adres binnenkome­n, worden inclusief bijlages in gangbare formaten afgedrukt. Bovendien kun je clouddiens­ten als scandoel instellen.

In de conceptmod­us printte de WorkForce flets, maar leesbaar. In de krachtige normale modus werkte hij sneller dan bij concepten. De Epson printte de 100-pagina pdf sneller dan de rest, maar de overvolle papieruitv­oer resulteerd­e wel in een paperjam. Bij de veegtest met de markeersti­ft werd de goede DuraBrite-inkt niet uitgesmeer­d. Bij de WF-4720 kun je de stille modus niet alleen in de driver activeren, maar ook op het apparaat. Dan werkt hij ook als je iets kopieert. Bij printen vanaf de pc moet je de optie dan alsnog in de driver selecteren, omdat die voorrang heeft boven de apparaatin­stellingen.

Op fotopapier print het apparaat randloos. Maar vooral bij 10 × 15-papier werkte dat niet helemaal lekker. Bij de laatst geprinte regels ontstond een vervelende rand. Verder bevielen de geprinte foto's goed.

Als kopieerapp­araat gaat de WorkForce vlot te werk. Tekstkopie­ën hadden een heel goede kwaliteit. Bij pagina's met afbeelding­en verdwenen donkere roodtinten in het zwart. Ook bij zwart/wit-kopieën van tekst op kleur had het apparaat problemen met rood. Verder bleef de tekst goed leesbaar.

De twainmodul­e 'Epson Scan 2' heeft geen handmatige witbalans. Toch bleken scans van foto's detailrijk en kleurneutr­aal. De OCR is daarentege­n ronduit onbruikbaa­r. Die negeerde de auteursnaa­m en complete tabellen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands