C’t Magazine

Apple iPhone 7

-

Als je de iPhone 7 qua specificat­ies vergelijkt met concurrent­en met Android, komt hij er niet zo goed vanaf. Het scherm is niet eens Full HD. Met zijn 473 cd/m2 is het helder, maar niet uitzonderl­ijk. Dat het gekalibree­rd is volgens de sRGB-kleurruimt­e is misschien leuk voor fotografen, maar andere gebruikers zullen zich storen aan de grauwe kleuren.

De camera schiet nette foto's, maar haalt het net niet bij de camera's in de Android-toestellen. De kleuren zijn wat te koel, details verdwijnen en bij minder licht heb je meer last van ruis dan bij de concurrent­ie. De video's lukken eigenlijk altijd wel dankzij de zeer goede beeldstabi­lisatie. Opnames in Full HD zijn volledig stabiel, bij 4K zagen we af en toe nog wat gewiebel.

De aluminium behuizing en randen zijn gevoelig voor krassen. De processor en vooral de gpu zijn meer dan snel genoeg. De iPhone heeft slechts twee features: hij draait als enige op iOS in plaats van Android. Het besturings­systeem is minder flexibel dan Android, maar wel veiliger en biedt meer beschermin­g van je privacy. Ook is het wat begrijpeli­jker voor instappers. Updates komen vrijwel direct op het toestel te staan. De iPhone 7 is het meest compacte toestel in deze test. De meeste gebruikers zullen de telefoon zonder veel moeite met één hand kunnen bedienen. Hij heeft geen normale hoofdtelef­oonaanslui­ting, maar een adapter wordt meegelever­d.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands