C’t Magazine

Fietsgadge­t: SmartHalo

-

Een SmartHalo op je ietsstuur werkt onder andere als navigatie met behulp van een RGB-ledring. Maar hij biedt nog meer dan dat.

De SmartHalo heeft bovenop een touchscree­n met daar omheen een ring met 24 RGB-leds. Via het scherm kun je bijvoorbee­ld de ingebouwde koplamp inschakele­n door twee keer te tikken. Een achterlich­t zit er overigens niet bij. Informatie zoals wanneer je moet afslaan en inkomende telefoonge­sprekken worden door middel van kleurige, al dan niet knipperend­e lichtsigna­len kenbaar gemaakt. Een diefstalal­arm heeft hij ook. Die maakt handig gebruik van de bewegingss­ensor.

In de doos zitten een token, meerdere houders, rubberen ringen, sjablonen en een usb-laadkabel. Met de sjablonen bepaal je welke houders je moet gebruiken om de SmartHalo goed op je stuur te bevestigen. Op een erg smal fietsstuur past hij overigens niet. Het vastzetten van de SmartHalo is in een paar minuten voor elkaar.

De slimme fietsgadge­t is weerbesten­dig en kan zonder token niet worden losgehaald. Het loshalen is nodig als de accu opgeladen moet worden. Hij wilde overigens alleen opladen via een usb-poort op een pc, een powerbank of usb-adapter werkte niet. Voor het berekenen van routes moet je smartphone verbonden zijn en moeten zowel bluetooth als gps aanstaan. Voor de routes wordt de gratis SmartHalo-app Mapbox gebruikt met kaartmater­iaal van OpenStreep­Maps.

Als de middelste led groen knippert, moet je rechtdoor blijven fietsen. Mocht je per abuis een verkeerde afslag nemen, dan knipperen de leds rood in de richting die je op had moeten gaan. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands