C’t Magazine

Staedler Noris digital stylus

-

Je hoeft niet meer met een klein plastic staafje te friemelen, maar kunt met een Noris een beter in de hand liggende stylus gebruiken.

Als vervanging voor de standaard stylus van de Galaxy Note kun je de dikkere stylus van Samsung kopen voor net geen 30 euro, maar ook voor ongeveer 40 euro gaan voor de Staedtler Noris Digital. Deze stylus lijkt op een ouderwets potlood. Hij werkt samen met de smartphone­s, tablets en laptops van Samsung die met een stylus werken.

Net als de stylussen van Samsung heeft hij geen batterij nodig. Om de dunne plastic punt (met dank aan Wacom) heen heeft Staedtler een fijn aanvoelend kunststof omhulsel aangebrach­t, maar de afwerking valt wat tegen: de punt lijkt afgezaagd in plaats vangeslepe­n. Maar de Noris ligt goed in de hand, je kunt er nauwkeurig mee schrijven en tekenen.

Op de Note-smartphone­s moet je in de instelling­en bij de uitgebreid­e functies de energiebes­paring uitzetten, zodat dit soort extra stylussen ook werkt als de eigen plastic stylus in zijn houder zit. Dat had bij onze test geen negatieve impact op de accuduur.

Er zit geen knop op, zoals bij de stylussen van Samsung. Daarmee tover je het speciale stylus-menu tevoorschi­jn. Een aantal apps herkennen de knop als een gum of laten je zelf een functie aan de knop koppelen. Als je deze knop niet gebruikt (OneNote en Evernote ondersteun­en de knop niet eens) en de niet geheel realistisc­he 'punt' van de stylus niet zo'n probleem vindt, is de Noris een handige en originele stylus. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands