C’t Magazine

Volgend nummer

Nummer 4 verschijnt op 20 maart 2018

-

Windows vlot trekken met standaard tools

Als er in Windows iets niet lekker loopt, wil je niet lang naar oorzaken lopen zoeken maar snel een oplossing vinden – het liefst een knop waarmee je met één keer klikken van het probleem af bent. Je gelooft het misschien niet, maar Windows heeft dergelijke knoppen echt – en vaak werken ze zelfs nog ook.

Serieuze beschermin­g

Op laatjeniet­hackmaken.com is een overzicht verschenen van wat je kunt doen om jezelf te beschermen tegen hackers. Een mooi moment voor ons om eens op een rijtje te zetten wat waartegen helpt, wat niet en welke risico’s en bijwerking­en dergelijke maatregele­n met zich meebrengen.

Bovendien:

Goedkope UPS'en

Volgens de wet van Murphy valt de stroom precies uit op het moment dat je op je computer aan een belangrijk, niet opgeslagen document zit te werken. Een Uninterrup­table Power Supply (UPS) met een ingebouwde accu voorkomt dat je dan waardevoll­e data verliest. We hebben een paar goedkope apparaten van onder de 100 euro getest.

Meer notebook voor je geld

Als je een notebook wilt kopen, loop je al gauw tegen een woud aan varianten en mogelijkhe­den aan. Ons koopadvies vertelt je wat je minimaal aan speci caties nodig hebt en wat de duurdere notebooks aan extra's te bieden hebben. We hebben vier chique, slanke en snelle premium-notebooks ook uitgebreid getest.

Bestanden synchronis­eren met rsync

Met rsync synchronis­eer je bestanden op lokale computers of via een netwerk. De commandlin­e-tool werkt op de achtergron­d met SSH en verstuurt de data dus versleutel­d. Als het op grote hoeveelhed­en data aankomt, is rsync door een slim algoritme onovertro en.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands