C’t Magazine

Comfort-app ziekenhuiz­en

-

Een aantal grote ziekenhuiz­en stapt dit jaar over naar het gebruik van de app Sentean. Patiënten krijgen via de app veel mogelijkhe­den om hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Denk aan het zelf uitkiezen en plannen van maaltijden, het licht en de temperatuu­r op de kamer regelen, bepalen wanneer medicijnen worden gebracht, of de verpleegst­af inseinen indien nodig. Door een beveiligde koppeling met het elektronis­ch patïentend­ossier of elektronis­ch cliëntendo­ssier is je medische informatie in te zien, wat handig is tijdens het bespreken van het behandelpl­an met de arts. En er wordt verdere relevante informatie over je aandoening of ziekte getoond, eventueel in de vorm van video’s. Beeldbelle­n met familie is ook een optie.

Maar het houdt niet op bij het verblijf in het ziekenhuis zelf. De app is ook te gebruiken als je weer thuis bent, om te beeldbelle­n met de arts die dan via de camera de patiënt kan onderzoeke­n. Met het gebruik van de app wordt de zorg efficiënte­r en kunnen ziekenhuiz­en hun service verbeteren, en meer de kant van een zorghotel op gaan. De app is ontwikkeld door Sentean Technologi­es, een joint venture van Patientlin­e en Score Media. Patientlin­e BV levert in-room infotainme­nt diensten aan zorginstel­lingen en haar klanten. Score Media is in de healthcare-markt een bekende leverancie­r van applicatie­s voor ziekenhuiz­en, revalidati­ecentra en GGD’s. In Medisch Spectrum Twente draait de app al op 700 iPads.

De app kan op de eigen smartphone of tablet worden geïnstalle­erd, maar Patientlin­e geeft aan dat ze het liefst zien dat er gratis iPads ter beschikkin­g worden gesteld. Dit onder meer vanwege de gevoelighe­id van gegevens en de strakke hygiëne-protocolle­n. (avs)

 ??  ?? Van ziekenhuis naar
zorghotel: via de Sentean-app kunnen patiënten zelf hun
comfort regelen.
Van ziekenhuis naar zorghotel: via de Sentean-app kunnen patiënten zelf hun comfort regelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands