C’t Magazine

DJI brengt de compacte Mavic Air uit

-

De Chinese dronefabri­kant DJI heeft een zeer draagbare nieuwe drone aangekondi­gd die 4K aankan: de Mavic Air. De Air heeft vier poten (inklapbaar) en een drieassige gimbal die schokken en trillingen moet beperken. Naast de videobeeld­en in 4K met 30 frames per seconde, maakt hij foto's met een resolutie van 12 megapixels. Slowmotion-opnames maken in Full HD kan ook, hierbij haalt hij maximaal 120 fps. Door 25 foto's samen te voegen, maakt de camera een panoramafo­to. Er zijn verschille­nde panoramamo­di beschikbaa­r.

De nieuwe compacte drone weegt slechts 430 gram. Via handgebare­n geef je verschille­nde commando's door. Dankzij data van zeven camera's en infraroods­ensoren maakt hij een 3D-kaart van de omgeving om zo veiliger te kunnen vliegen. De Mavic Air kan maximaal 21 minuten in de lucht blijven. Hij heeft een geheugenka­artslot om de standaard 8 GB aan opslag uit te breiden en heeft een USB-C-poort.

De kleine Air heeft een redelijk flink prijskaart­je: 850 euro als je gaat voor een wat beperkte uitrusting met onder andere slechts één accu. Voor 1050 euro krijg je dan wel drie accu's, een reistas, zes paar propellers en een laadstatio­n. De Mavic Air moet bij het verschijne­n van deze uitgave verkrijgba­ar zijn. (avs)

 ??  ?? De kleine Mavic Air kan 4K-video schieten.
De kleine Mavic Air kan 4K-video schieten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands