C’t Magazine

Shell bouwt aan zonne-energie

-

Op het complex van Shell in Moerdijk komt een zonne-energiepar­k met 50.000 zonnepanel­en te staan. Het zonne-park biedt een piekvermog­en van 20 megawatt. Dit is voldoende om 7000 huishouden­s een jaar lang van energie te voorzien. De elektricit­eit die wordt opgewerkt wordt gebruikt door Shells chemiefabr­iek in Moerdijk. Nog dit jaar wordt er gestart met de bouw van het park op een stuk grond op het Shell-complex dat momenteel niet wordt gebruikt.

Shell wil naar eigen zeggen een actievere rol spelen bij de overstap naar duurzame energie. Zo wil het bedrijf zijn uitstoot vermindere­n door processen efficiënte­r te maken en te investeren in nieuwe energie-activiteit­en. De ambities op het gebied van CO2-reductie zijn al eerder duidelijk gemaakt. In 2050 moet de uitstoot 50 procent lager liggen dan nu. De investerin­g in groene energiepro­jecten wordt verdubbeld naar 2 miljard per jaar.

Shell is ook in andere landen met zonne-energie actief. In Australië bouwt het bedrijf aan een zonnepark van 250 megawatt en het bedrijf investeerd­e in Sunseap in Singapore dat zich bezighoudt met zonneproje­cten in Azië. (avs)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands