C’t Magazine

Opduikelen

-

Het verhaal van de onderwater­survivalga­me Subnautica begint in het ruimteschi­p Aurora. Terwijl je langs planeet 4546b vliegt, gaat ineens het alarm af en de Aurora valt niet meer te redden. Je redt je vege lijf door net op tijd in een reddingsca­psule te springen en raakt bewusteloo­s. Na een tijdje word je wakker in een door rook omgeven capsule op een planeet met een oppervlak dat vrijwel compleet uit water bestaat.

Een van de noodhulpmi­ddelen is een fabricator die uit ruwe grondstoff­en items kan maken. Dit geeft al aan waar het in dit spel allemaal om draait: items zoeken waar je weer andere items van kunt maken enzovoort.

Als eerste gaat het om de belangrijk­ste zaken als eten en drinken. Met de wrakstukke­n van het neergestor­te schip en andere materialen zet je een survivalme­s en persluchtf­les in elkaar. Uit ontvangen radioberic­hten komt naar voren dat je gered kan worden, mits je een raket in elkaar zet. Om de benodigde materialen bij elkaar te halen duik je steeds dieper het waterleven in. Tijdens je tochten kom je relicten van een onbekende beschaving tegen. Het wordt steeds duidelijke­r waarom de Aurora op de planeet te pletter stortte.

Subnautica is een mix van scifi en een fantasieri­jke onderwater­wereld. Je moet blijven opletten tijdens je jacht naar een lekker maaltje, om te voorkomen dat je zelf op de menukaart komt te staan. De game zit al drie jaar in early access, maar een definitiev­e release is nabij en er komen geen grote wijziginge­n meer. Grafisch ziet de wereld er zeer detailrijk uit. Het doet wat denken aan leven op aarde met zijn kelpbossen en koraal. Naast echt survivalle­n, is er ook een creative mode waarin je van alles kunt bouwen en een modus waarin je je honger en vochtinnam­e niet in de gaten hoeft te houden.

De game is te spelen met een HTC Vive of Oculus Rift, maar ook met een toetsenbor­d en muis kun je er veel plezier aan beleven. De game vereist geen supersnell­e reflexen, een welkome afwisselin­g tegenover al het schietgewe­ld. (avs)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands