C’t Magazine

Apple AirPods

-

De Apple AirPods bevielen ons in de test eigenlijk best goed, maar ze hebben één groot nadeel: Apple heeft de earbud-constructi­e vrijwel een op een overgenome­n van de bij iPhones meegelever­de bekabelde EarPods. Dat betekent dat ze de gehoorgang niet volledig afsluiten. Dat zorgt er onder andere voor dat bijna al het omgevingsg­eluid ongefilter­d doorkomt. Maar erger is nog dat de AirPods niet bij iedereen goed passen en daardoor in veel gevallen uit het oor vallen. Er zijn geen aanpassing­smogelijkh­eden in de vorm van opzetrubbe­rtjes – de AirPods passen of niet.

Ondanks de open bouwvorm klinken de AirPods beter dan veel concurrent­en. Het geluid lijkt op dat van de EarPods met krachtige, uitgesprok­en bassen en goed verstaanba­re stemmen, maar biedt nog net een tikje meer dynamiek. De AirPods passen naadloos in een verzamelin­g Appleappar­aten en koppelen dankzij Apples eigen draadloze chip W1 makkelijk met iPhone, Mac en Apple TV. Via de iCloud kun je de koptelefoo­ns zelfs lokalisere­n – als het laatst gekoppelde apparaat tenminste een locatie achtergela­ten heeft. Maar ook verbinden met Android-apparaten werkt zonder problemen en met dezelfde kwaliteit. De vertraging bij de audioweerg­ave is relatief klein en stoort dan ook nauwelijks.

De AirPods kennen slechts één gebaar voor de bediening: dubbel tikken. eenvoudig en stabiel verbonden goed geluid passen niet bij iedereen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands