C’t Magazine

Jabra Elite Sport

-

De behuizinge­n van de Jabra Elite Sport vallen relatief groot uit en vullen een groot deel van de oorschelp. Om ervoor te zorgen dat de Elite Sport ook bij intensieve bewegingen niet uit je oor vallen, levert Jabra kleine rubberen hoorntjes mee in verschille­nde formaten. Die draai je dan met de oortjes in je oorschelp. Dan blijven ze ook echt goed zitten, maar afhankelij­k van de oorvorm kunnen ze wel al snel pijn veroorzake­n. Zelfs met de kleinste versie hielden we het niet langer dan twee uur uit. Als je de knoppen op de behuizing gebruikt, voer je de pijnlijke druk op de oorschelp op. Desondanks isoleren de Elite Sport geluiden van buiten verrassend slecht.

Het voordeel van de forse behuizinge­n is dat elk dopje genoeg ruimte heeft voor twee knoppen: op de linker voor harder en zachter en op de rechter voor play/pause en andere functies. De bassen zijn niet de diepste, maar over het geheel genomen leveren de oortelefoo­ns een detailrijk en helder geluid. In de 'HearThroug­h'modus geven de oortjes door de microfoon opgevangen geluiden van buiten door. Helaas wordt deze modus automatisc­h gestart zodra je gaat bellen.

Als extra zijn een hartslagme­ter en bewegingss­ensor ingebouwd. Met de Jabra Sport-app kun je deze gegevens loggen en analyseren. De Elite Sport houden het meer dan vijf uur vol en hebben daarmee het beste uithouding­svermogen uit de test. lange accuduur sportfunct­ies pijnlijk om te dragen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands