C’t Magazine

Nuheara IQbuds

-

De belangrijk­ste feature van de IQbuds is de ruisonderd­rukking. Nuheara gebruikt die om de gebruiker zelf te laten kiezen wat hij hoe hard wil horen. Daarvoor biedt de app standaard instelling­en voor verschille­nde scenario's als straat, kantoor en thuis. Afhankelij­k daarvan worden dan bepaalde frequentie­s en soorten geluiden gedempt of versterkt. Zo verzachten de IQbuds in de kantoormod­us ventilator­gezoem, maar laten ze spraak door. Als je wilt, kun je met de app handmatig instellen welke frequentie­s hoe sterk en op welk oor gedempt of versterkt moeten worden. Handig genoeg worden alle gegevens opgeslagen op de oortelefoo­ns en niet in de app.

Met deze optimalisa­ties kun je uren doorbrenge­n. Helaas is de ANC van de IQbuds niet zo goed als je het kent van grote over-ear-koptelefoo­ns. Zelfs op het hoogste niveau worden geluiden alleen gedempt en niet volledig uitgefilte­rd. Als je bepaalde geluiden, zoals spraak, wel door laat geven, klinkt het alsof je een plastic buis tegen je oor houdt. Zitten de oortelefoo­ns niet goed in je gehoorgang, dan kan er feedback optreden die je hoort als irritant gepiep.

Om puur muziek te luisteren moet je de IQbuds niet kopen. Het geluid is namelijk matig en dynamische stukken klinken een beetje blikkerig. Software-updates kun je niet via de app installere­n. Daarvoor moet je eerst de pc- of Mac-software downloaden. cyborg-achtige ANC-functies geluid slechts redelijk matig ANC-effect

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands