C’t Magazine

Samsung Gear IconX (2018)

-

De Samsung IconX (2018) horen bij de favorieten uit deze test. Om ze op te laden berg je ze op in de meegelever­de case met USB type C en een eigen accu. Daarmee kun je de oortelefoo­ns in het doosje ongeveer drie keer volledig opladen. Op een lading houden ze het ongeveer vier uur vol bij 80 db.

De droge bassen bevallen net zo goed als de heldere hoge tonen. De oortelefoo­ns isoleren de meeste geluiden van buiten en zitten aangenaam en vast genoeg om ermee te sporten. Dankzij meegelever­de kussentjes en wingtips kun je ze bovendien goed aanpassen aan jouw oren. Bewegingen worden automatisc­h herkend.

Als je de Gear IconX met een recent Samsung-toestel koppelt, installeer­t die automatisc­h de app Samsung Gear. Die vraagt onnodig toegang tot je locatie en contacten en brengt geen verbinding tot stand als je dat weigert. Andere Androiden iOS-apparaten kun je probleemlo­os verbinden. Onder iOS werken de IconX alleen als oortelefoo­ns en ontbreken de extra functies bij gebrek aan een app.

Dankzij 3,4 GB interne opslag kunnen de IconX (2018) ook zonder smartphone muziek afspelen. De bediening met tik- en veeggebare­n reageert (vooral in de kou) onnauwkeur­ig en de spraakbedi­ening kun je beter meteen uitschakel­en. stand-alone muziek luisteren prettig draagcomfo­rt beperkte functional­iteit iOS

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands