C’t Magazine

Sony WF-1000X

-

De actieve noise-cancelling (ANC) van de WF-1000X heeft weinig effect. Hij filtert slechts een fractie van het geluid en voegt daarbij een licht ruisen toe. Verkeersla­waai of gesprekken worden niet echt geblokkeer­d. De passieve demping van de Apollo 7 of Dash Pro houdt meer geluid tegen. Naar wens proberen de oortjes alles behalve spraak weg te filteren. Bij het bellen schakelt de ANC uit, maar als je het inschakelt hoor je nauwelijks verschil. Omdat de oortjes ver uitsteken vangen ze veel windgeruis op, wat ook de actieve noise-cancelling niet kan verhelpen.

Qua geluid vallen de WF-1000X niet op in positieve of negatieve zin. De koppeling met Android-apparaten gaat erg gemakkelij­k en snel met behulp van NFC en levert ook handmatig geen problemen op. Het robuuste metalen doosje in zwart of goud staat chic. Over de accugroott­e verstrekt Sony geen gegevens. In de duurtest hielden de dopjes het maar 2,7 uur vol, maar je kunt ze door het doosje wel weer laten opladen - al kan dat maar net twee keer.

Zelfs na urenlang dragen zitten de WF-1000X prettig in het oor. Behalve siliconen kussentjes, krijg je er ook schuimexem­plaren bij. Bij wilde bewegingen zwaaien de dopjes mee en kunnen ze uitvallen. De meegelever­de draagbeuge­ls helpen daar nauwelijks tegen. chic en goed afgewerkt beste draagcomfo­rt matige noise-cancelling

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands