C’t Magazine

Marshall multiroom-luidspreke­rs

-

Gitaarvers­terkerfabr­ikant Marshall brengt zijn legendaris­che design naar een serie speakers die via wi i muziek afspelen.

Marshall heeft nu ook drie multirooms­peakers, de Acton, Stanmore en Woburn. Wij hebben de kleine Acton en de grote Woburn in huis gehaald.

Ze zijn verkrijgba­ar in zwart of crème wit, en vormgegeve­n als kleinere Marshallgi­taarverste­rkers, tot en met de vier draaiknopp­en bovenop. Die zijn net als de rest van het apparaat hoogwaardi­g afgewerkt en je stelt er het volume, de bas en de midden/hoge tonen mee in. Een welkome optie om het geluid aan de muziek en je smaak aan te passen. De vierde knop dient als bronselect­ieknop voor aux-in, bluetooth of wifi. Aan de overige zeven posities kun je streams toewijzen, zoals je favoriete internetra­diostation of Spotify playlists. De apparaten zijn niet portable: ze werken alleen met de stekker in het stopcontac­t.

De verbinding met je wifinetwer­k maak je via Airplay of Chromecast. Marshall biedt een eigen app. Die is wat karig en wij moesten regelmatig naar Google Home teruggrijp­en om de verbinding te herstellen of instelling­en te wijzigen. Dat je met twee apps moet werken geeft het gevoel dat het bedienings­concept nog niet helemaal is uitgerijpt.

Het geluid mag er zijn. Met name de kleine Acton biedt een mooi, uitgewogen geluidsbee­ld voor zijn formaat Bij de grote Woburn is alles meer: diepere bassen, een breder geluid en hij kan vooral heel hard. Daardoor heb je wel het gevoel dat je meer moet doen om het geluid te temmen, zodat het aan je voorkeuren voldoet. (ddu)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands