C’t Magazine

Foxconn Interconne­ct Technology koopt Belkin

-

Het zusterbedr­ijf van de elektronic­aproducent Foxconn heeft Belkin overgekoch­t voor 866 miljoen dollar. Belkin is het moederbedr­ijf achter Linksys, Belkin, Wemo en het hier nog niet zo bekende Phyn. Foxconn Interconne­ct Technology (FIT) wil op deze manier versneld een stap doen op de internatio­nale markt voor smarthomep­roducten en premium accessoire­s. Het valt net als de iPhonefabr­ikant Foxconn onder het moederbedr­ijf Hon Hai.

Op dit moment houdt FIT zich al bezig met het ontwikkele­n, maken en marketen van elektronis­che en optoelektr­onische connectors, antennes, geluidscom­ponenten, kabels en modules voor pc's, communicat­ieapparatu­ur, consumente­nelektroni­ca, auto's, industrie en duurzame energie.

Er is nog een kans dat de Amerikaans­e overheid bezwaar maakt tegen de overname, aangezien het gaat om een Amerikaans bedrijf dat door een Chinees bedrijf wordt gekocht. De Amerikanen zijn bang voor spionage. De merknaam Belkin is vooral sterk in de markt voor mobiele accessoire­s zoals kabels en laders. Belkin bestaat al 35 jaar en heeft in 2013 Linksys overgenome­n.

Linksys is een bekende naam op routergebi­ed, Wemo maakt beveiligin­gscamera's en remote controlled lampen. Phyn maakt producten voor smart watermanag­ement. De CEO van Belkin blijft nog aan en krijgt mogelijk een plek in het management­team van FIT. Het lijkt erop dat de bedrijven op dezelfde manier en onder hun eigen naam verder gaan. (avs)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands