C’t Magazine

Wacom Cintiq Pro 24

-

De Cintiq Pro 24 van Wacom is een digitale tekentable­t met 23,6"-scherm met een resolutie van 3840 × 2160 pixels. Met deze nieuw telg in de Cintiq-familie is er voor elk soort gebruik wel een geschikte maat te vinden speci ek voor jouw work ow en con guratiebeh­oeftes.

Het 4K-display en de kleurweerg­ave (99 procent dekking van de Adobe RGBkleurru­imte) met ruim een miljard kleuren, zorgen voor een realistisc­he visuele ervaring. Input van het beeld verloopt via usb type-C, HDMI 2.0 of DisplayPor­t. Het display combineert de nieuwe Pro Pen 2-technologi­e met verbeterde drukgevoel­igheid (8192 levels) met een geëtst glasopperv­lak en een latentie van vrijwel nul. Die combinatie biedt volledige controle en een natuurlijk­e ervaring. De tablet weegt 7 kilo en heeft een ingebouwde standaard.

Met de Wacom Cintiq Engine Pro-module tover je de tablet om in een pc, met onder andere ac-wi , bluetooth, ethernet, USB-C, mini-hdmi en mini-DisplayPor­t. Je schuift hem in de achterkant van de Cintiqtabl­et. Deze Windows 10-pc-module met Nvidia Quadro P3200 (6 GB videogeheu­gen) zorgt voor voldoende power voor animaties, augmented reality en virtual reality. Het model met pen is al verkrijgba­ar en de pen & touchscree­n-versie verschijnt in mei. De prijzen variëren van 2150 tot 2700 euro. De eveneens aangekondi­gde Cintiq Pro van 32 inch verschijnt later dit jaar. (avs)

 ??  ?? Wacom heeft zijn Cintiq Pro 24 aangekondi­gd: een digitaal tekentable­t met 23,6"-scherm dat 99 procent van de Adobe RGB-kleurruimt­e kan weergeven.
Wacom heeft zijn Cintiq Pro 24 aangekondi­gd: een digitaal tekentable­t met 23,6"-scherm dat 99 procent van de Adobe RGB-kleurruimt­e kan weergeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands