C’t Magazine

D Link Smart Plug & Power Strip

-

Op de CES van dit jaar werden de D-Link Smart Plug en Power Strip gepresente­erd, maar vanaf nu zijn ze ook te krijgen in de Benelux. Deze smart power-producten bieden integratie met Amazon Alexa, Google

Assistant en IFTTT. Hierdoor koppel je eenvoudig via de mydlink-app de apparatuur aan andere smarthomep­roducten.

De DSP-W245 helpt je om het stroomverb­ruik van aangeslote­n apparaten te controlere­n en beheren. Ook biedt hij extra beschermin­g tegen oververhit­ting en piekspanni­ng. De app toont naast gedetaille­erde informatie over hoeveel stroom elk apparaat verbruikt ook pushmeldin­gen als er een apparaat automatisc­h is uitgeschak­eld vanwege oververhit­ting.

Het maakt niet uit waar je bent: vanaf overal kun je apparaten aan- of uitschakel­en. Een tijdschema gebruiken is mogelijk. Aan- en uitschakel­en via fysieke knoppen blijft mogelijk. Met leds wordt de status aangegeven. Aansturing via je stem regel je via smart speakers als de Amazon Echo en Google Assistant. De Smart Plug verbruikt maximaal 5 watt en kan net als de Power Strip met maximaal met 3680 watt worden belast. De Power Strip kan beschermen tegen maximaal 1080 joules aan piekspanni­ng en verbruikt zelf maximaal 4 watt.

Beide apparaten zijn eenvoudig in te stellen, hebben een enkele wifi-antenne aan boord en maken verbinding via je bestaande wifinetwer­k. WPS is een optie. Ook zijn de apparaten te gebruiken in acties via IFTTT-integratie. De DSPW115 Smart Plug heeft een adviesprij­s van 40 euro, de DSP-W245 Power Strip is verkrijgba­ar voor 125 euro. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands