C’t Magazine

Draagbare projector

-

Sony's nieuwe kleine maar krachtige draagbare projector, de MP-CD1, is sinds kort beschikbaa­r in de Benelux. De projector weegt slechts 280 gram en is zo groot als de palm van je hand. De MP-CD1 projecteer­t op elk oppervlak tot 120 inch, vanaf ongeveer 3,5 meter. Hij is stil en daardoor ideaal voor zakelijke presentati­es, gaming, events, voor op reis of een spontane lmavond op de bank.

De MP-CD1 is snel gebruikskl­aar dankzij een opstarttij­d van slechts vijf seconden. Een verbinding met een Sony PlayStatio­n, Google Chromecast of Microsoft Wireless Display Adapter via de HDMI/MHL-poort is zo geregeld. Op die manier is informatie delen via een smartphone of tablet supersimpe­l.

De projector is voorzien van DLP IntelliBri­ght. Deze technologi­e maakt gebruik van slimme algoritmes om de helderheid van het beeld te verhogen zonder de batterijdu­ur aan te tasten. Dankzij het innovatiev­e ontwerp wordt opwarming van de projector geminimali­seerd, ook bij een hoge helderheid.

De kleine projector produceert 105 ANSI-lumen en heeft een ingebouwde batterij van 5000 mAh. Dit betekent ruim twee uur lang scherpe en heldere beelden. De gebruiksdu­ur kan worden verlengd door het apparaat op te laden via de USB-C-poort. Dit kan zowel via een normale adapter als een powerbank.

De projector is uitgerust met automatisc­he keystone-correctie voor een beeldweerg­ave zonder vervorming. Daarnaast zorgt de dynamische beeldmodus voor heldere beelden, ongeacht de omstandigh­eden. Aan de onderzijde van de projector zit een statiefaan­sluiting. De adviesprij­s voor de MP-CD1 ligt op 400 euro. (avs)

 ??  ?? Sony's MP CD1 is een kleine, lichte projector die via een adapter of powerbank is op te laden. Hij houdt het op een acculading ruim twee uur uit.
Sony's MP CD1 is een kleine, lichte projector die via een adapter of powerbank is op te laden. Hij houdt het op een acculading ruim twee uur uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands