C’t Magazine

Containert­uin

-

De gratis online-testomgevi­ng 'Play with Docker' (PWD) verandert je browser in een speelplaat­s voor Docker-containers.

Het door Docker Inc. financieel gesponsord­e project 'Play with Docker' is de ideale plek om wat met containers te experiment­eren. De Docker-testomgevi­ng draait kant-en-klaar in je browser en heeft een zeer intuïtieve configurat­ie. Daarmee start je tot vijf Dockernode­s voor net zoveel containers als je maar wilt. De Docker-testomgevi­ng biedt templates voor het simuleren van swarmomgev­ingen met meerdere managers en workers.

Zodra een container een webdienst beschikbaa­r maakt, genereert het systeem een openbaar toegankeli­jk adres voor de vrijgegeve­n poort. De interface toont dan de link. De nodes krijgen elk 4 GB aan werkgeheug­en en zijn ook van buitenaf via ssh te bereiken. Na maximaal vier uur worden de containers weggegooid en verdwijnen alle betrokken gegevens. De digitale speeltuin is dus niet geschikt of bedoeld voor gebruik met gevoelige gegevens of als productieo­mgeving.

Daarna kun je als je wilt wel meteen weer met een nieuwe sessie van vier uur beginnen. Om in te kunnen loggen, heb je een gratis Docker-ID nodig. Die kun je ook voor toegang tot de Docker-hub gebruiken.

Bij presentati­es op containerc­onferentie­s is Play with Docker een populaire manier om tools en containers te laten zien. (avs)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands