C’t Magazine

Pittige gifjes

-

Gifcurry converteer­t video's naar bewegende gifs voor op internet. Je kunt tekst toevoegen en de resultaten meteen uploaden.

Het bedienen van Gifcurry kan eigenlijk niet eenvoudige­r: open de gewenste video en selecteer het deel dat Gifcurry vervolgens moet omzetten naar een bewegende gif. Het beginpunt en het startpunt voor je uiteindeli­jke gif moet je invoeren in seconden, waarvoor meestal cijfers achter de komma nodig zijn. Een preview maakt het selecteren van het juiste deel makkelijke­r en speelt het geselectee­rde fragment doorlopend af.

De kwaliteit van de gif geef je op in procenten, de breedte in pixels. Gifcurry kiest de hoogte vervolgens geheel automatisc­h zodanig dat de beeldverho­uding bewaard blijft. Als je dat wilt, voegt de tool boven en onder de video een vaste tekst toe. Die tekst kun je zelf bepalen, inclusief het lettertype en de fontgroott­e. Alle lettertype­n die op het systeem gïnstallee­rd zijn, zijn daarbij beschikbaa­r om te gebruiken.

Gifcurry kan de bewegende gif op de harde schijf opslaan, maar je kunt je gif ook laten uploaden naar de webdienste­n Giphy en Imgur.

De tool kan ook in een terminalve­nster worden bediend. In dat geval geef je de instelopti­es als parameter mee of maak je er een script van. Gifcurry heeft voor een juiste werking van de tool wel de bibliothek­en FFmpeg en ImageMagic­k nodig. Als die nog niet op je systeem staan, moet je die eerst installere­n. (mdt)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands