C’t Magazine

QNAP TS-228

-

De TS-228 lijkt een complexe NAS met veel functies te zijn, maar ook voor beginners is hij makkelijk in te stellen. Het inbouwen van de schijven gaat in vergelijki­ng met andere modellen heel eenvoudig, zonder verdere hulpmiddel­en. QNAP levert vier plastic clips mee waarmee de schijven veilig in de slots blijven zitten.

Het instellen kan naar keuze via de cloud of via het configurat­ieprogramm­a Qfinder Pro (Windows, Mac, Ubuntu, Chromebook). Het configurer­en via de webinterfa­ce gaat makkelijk en de NAS installeer­t het meest recente besturings­systeem – er vanuit gaande dat er een internetve­rbinding is natuurlijk. De daarna benodigde herstart vergt wat geduld: het testappara­at had acht tot tien minuten nodig voor het gebruikskl­aar was. Dat bleef bij volgende keren starten ook zo.

De interface is overzichte­lijk vormgegeve­n. Als je al wat ervaring met een NAS hebt, vind je snel de weg naar de gezochte instelling­en in het logisch gestructur­eerde menu.

Het systeemeig­en App Center is erg handig. Met een paar muisklikke­n voeg je nieuwe mogelijkhe­den toe aan de TS-228. We konden uitbreidin­gen zoals de Plex mediaserve­r, WordPress en Owncloud in een paar minuten eenvoudig installere­n. Het viel wel (negatief) op dat veel apps niet helemaal up-to-date zijn.

Desondanks is de TS-228 aan te raden voor iedereen die netwerkops­lagruimte zoekt met potentie voor meer taken.

eenvoudig installere­n prima prijs-kwaliteitv­erhouding apps deels verouderd lange opstarttij­d

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands