C’t Magazine

Thecus N2350

-

Het installere­n van de Thecus N2350 lijkt op het eerste gezicht wat omslachtig. In plaats van een lokaal IP-adres via DHCP aan te vragen, is dit vast ingesteld. Het installati­eprogramma van Thecus voor Windows en Mac wijzigt het ip-adres van de computer om dit vast ingestelde ip-adres van de NAS te kunnen vinden. Vervolgens kun je een ander vast ip-adres instellen of DHCP activeren.

Je moet je met de handleidin­g door de webinterfa­ce heen werken, want een installati­ewizard ontbreekt. Pas als je een functie wilt gebruiken die iets op de harde schijf wil zetten, komt een configurat­iedialoog tevoorschi­jn. Die vraagt echter alleen naar de gewenste RAID-indeling en bijvoorbee­ld niet naar een nieuw administra­torwachtwo­ord of een software-update.

Om de NAS goed in te stellen heb je wat ervaring nodig. Het menu is technisch en verklaart weinig over de functies. Je kunt het beste overschake­len naar het originele Engelstali­ge menu, dat bevat in ieder geval geen vertaalfou­ten.

Het app-center stelt wat teleur. Hoewel het apparaat pas vorig jaar september uitkwam, zijn veel apps verouderd.

De Thecus N2350 laat voor een thuisgebru­iker veel te wensen over. Zijn sterke punt is daarentege­n de hoge performanc­e: de menu’s laden snel en de lees- en schrijfsne­lheden zitten bijna tegen het maximum aan. Ervaren gebruikers zullen blij zijn met de zeer gedetaille­erde loggingins­tellingen.

snelle processor gedetaille­erde logging hdd-spaarstand werkte niet mager softwareaa­nbod

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands