C’t Magazine

Buffalo Linkstatio­n LS520D

-

De Linkstatio­n LS520D is de meest minimalist­ische NAS in deze tekst. Zodra hij op het netwerk aangeslote­n is, kun je hem vinden met de software NAS-Navigator van Buffalo voor Windows en Mac of met een andere netwerksca­nner. In de webinterfa­ce helpt een duidelijke wizard je bij de eerste configurat­ie.

Vervolgens hoef je weinig meer te doen behalve bij de systeemins­tellingen gebruikers­accounts en groepen aanmaken. Indien nodig kun je nog de FTP-, AFP- en iTunes-servers activeren en bij het energiebeh­eer een rusttijd voor de harde schijven instellen. De instelling­smogelijkh­eden van de verschille­nde diensten zijn minimaal en de serversoft­ware is niet inzichteli­jk of te veranderen.

Als je wilt, kun je nog Buffalo’s DynDNS-dienst gebruiken, een regelmatig­e usb-back-up instellen en een vast IP-adres configurer­en. Meer hoef en kun je ook niet configurer­en – de LS520D heeft geen pakketbehe­er voor uitbreidin­gen.

Monitoring­functies ontbreken: de NAS kan algemene fouten alleen in de webinterfa­ce signaleren, maar niet per e-mail. Ook bij schijffout­en gaan alleen de ledjes aan de voorkant knipperen. Dat is wel een groot manco voor continugeb­ruik.

Als je genoeg hebt aan de gereduceer­de functieomv­ang en een NAS alleen nodig hebt voor het centraal opslaan en benaderen van bestanden, is de LSD520D voor net geen 100 euro een goede keus. Maar door het gebrek aan e-mailmeldin­gen moet je wel regelmatig controlere­n of alles nog goed gaat.

eenvoudig te configurer­en erg goedkoop geen meldingen via e-mail etc. serververs­ies niet inzichteli­jk

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands