C’t Magazine

Asustor AS6102T

-

Als jongste telg tussen de NAS-aanbieders is het Asustor gelukt om in korte tijd een aanzienlij­k portfolio op te bouwen. Wat de mogelijkhe­den betreft loopt hun besturings­systeem ADM nog iets achter, echter wint het langzaam maar zeker terrein.

De 'desktop' via de browser ziet er modern uit en lijkt op twee druppels water op die van QNAP. Deze overeenkom­stigheid wordt voortgezet in de instelling­en-assistent, waarbij je net als bij de concurrent­en kunt kiezen tussen de installati­e voor thuisgebru­ik of profession­eel gebruik ('business'). In dit laatste geval worden enkele services, bijvoorbee­ld voor de mediaserve­r, niet geactiveer­d.

Als je in de add-on repository 'App central' op zoek gaat naar Docker, kom je in eerste instantie de Community Edition tegen (dockerce 17.06.1-ce.r5). Deze werkt wel, maar bij de userinterf­ace Shipyard 1.0.1.r1 heeft Asustor de plank misgeslage­n. We konden Shipyard – wat inmiddels niet meer wordt doorontwik­keld – weliswaar installere­n, maar vervolgens lukte het ons niet om het via de browser te benaderen. Je hebt daardoor geen keuze dan docker-ce op de AS6102T via de commandlin­e (ssh) te beheren.

Als je een beetje rondneust vind je tussen de beta-apps de iets oudere Docker versie 1.10.3, en de bijbehoren­de docker-ui 1.0.0r2. Deze combinatie werkte wel via de browser.

De AS6102T kan ook al Let's Encrypt-certificat­en opvragen, zelfs met extra domeinname­n, hoewel dat in onze test niet lukte. heel stil

Docker-toepassing met fouten

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands