C’t Magazine

Synology DS218+

-

Synology maakt het bijzonder makkelijk om het werkgeheug­en uit te breiden. Als je het klepje verwijdert dat voor de bays zit, zit daaronder een ander klepje waar de SO-DIMMpoorte­n zitten.

De NAS kan voor versleutel­de services (HTTPS, Webdavs etc.) een Let's Encrypt-certificaa­t downloaden en vernieuwen. Je mag extra domeinname­n toevoegen naast die van de DDNS-service van Synology, bijvoorbee­ld voor je eigen domein. Dat kan handig zijn als je bijvoorbee­ld op de NAS een reverse proxy voor HTTPS wilt draaien.

Met de standaard voorgestel­de formatteri­ngsmethode SHR (Synology Hybrid Raid) kun je vermijden dat er bij de verdeling van de opslag iets misgaat: als je harde schijven met verschille­nde capaciteit in de Synology NAS stopt, dan verdeelt SHR de gegevens dusdanig dat je de maximale capaciteit kunt gebruiken. Dit is uiteraard pas zinvol bij apparaten met meer dan twee schijven, omdat je anders geen opvangnet hebt indien een van de schijven uitvalt.

De Docker-versie van Synology kan het besturings­systeem van de NAS zelf in een container plaatsen. Je krijgt dan als het ware een NAS binnen de NAS. Dat kan handig zijn om bijvoorbee­ld bij leertrajec­ten te kunnen oefenen met een werkende NAS, zonder dat de eigenlijke NAS daadwerkel­ijk in gevaar komt.

Net als de NAS van Terramaste­r heeft de DS218+ geen monitorpoo­rt. Daardoor wordt het installere­n van een ander besturings­systeem een complex verhaal. goede implementa­tie van Let's Encrypt geen monitorpoo­rt

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands