C’t Magazine

Dyson 360 Eye

-

Vanwege de voor Dyson typische centrifuge is de Dyson 360 kleiner qua diameter, maar wel hoger dan de andere bots. De zuigkracht is de beste in de test. Het nadeel is wat meer lawaai, de laagste snelheid van het testveld en de minste range. Op de hoogste zuigkracht haalde hij in de woning van 60 vierkante meter niet alles in één keer en moest hij tussendoor bijladen.

De navigatie via de camera lukte vrij goed. De robot deelt de ruimte op in meerdere delen en reinigt ze één voor één. In de schemering hield hij op met schoonmake­n en ging pas weer verder toen er voldoende licht was. Maar ook bij optimaal zicht bleef hij vaak staan, draaide zich om en ging dan pas weer verder.

Voor de herkenning van obstakels lijkt de Dyson alleen zijn sensoren aan de voor- en zijkanten te gebruiken. Zijn herkenning­sperforman­ce is middelmati­g waardoor hij kort tegen een aantal meubels aan botste. Kleine hinderniss­en ontweek hij, voor grotere draaide hij zich om en stopte met het stofzuigen in die baan. Grote gaten worden later weer opgezocht. Kleine vlakken achter de hinderniss­en worden echter niet schoongema­akt.

Zijn hoofdborst­el zit in het achterste derde deel en doorbreekt de verder compleet ronde behuizing. Dit zou moeten compensere­n voor het ontbreken van borstels aan de zijkant tijdens het stofzuigen langs randen. Maar bij veel draaimomen­ten schijnt hij te vergeten dat hij niet compleet rond is en dan blijft hij hangen aan plinten en randen.  zeer goede zuigkracht  korte accuduur  prijzig

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands