C’t Magazine

Neato Botvac D5

-

Aan de D5 van Neato is te zien dat er wordt samengewer­kt met Vorwerk. De bouwkwalit­eit is oké, maar net wat minder dan bij de VR200. De opvangbak voor stof is bijvoorbee­ld minder degelijk en het zuigen rijgeluid is wat meer indringend dan bij de VR200.

De werkwijze bij het schoonmake­n lijkt op die van de Vorwerk. Eerst stofzuigt hij aan de randen, daarna gaat hij elke ruimte af in banen. De Botvac D5 deelt grote ruimtes in afzonderli­jke zones in. Hij rijdt om hinderniss­en heen en daarna wordt de oorspronke­lijke route weer hervat.

Met meubels was hij in de standaard instelling niet zo subtiel. Door het ontbreken van frontsenso­ren botste hij vaker op volle snelheid tegen een meubelstuk aan. En omdat hij door zijn rechte voorkant bij het draaien uitsteekt stoot hij in krappe hoeken vaker tegen de plinten dan anders zuigrobots.

De schoonmaak­ronde ging een stuk beter nadat we in de app de Extra Care-modus hadden ingesteld. Daarmee navigeerde hij zo zorgvuldig door de woning dat hij vrijwel geen enkel meubelstuk raakte. Het nadeel daarbij was dat hij zich niet in kleine hoekjes meer drukte, ook zelden meer onder stoelen door reed en altijd twee centimeter afstand hield van wanden. Dit leverde dus meer niet gestofzuig­d oppervlak op.

Via de app kun je het vloerplan van de ruimtes en de eerdere stofzuigro­ndes inzien en schoonmaak­tijden plannen.  goede navigatie  betaalbaar  geen frontsenso­ren

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands