C’t Magazine

Ecovacs Deebot Ozmo 930

-

De Ozmo 930 ziet er degelijk en doordacht uit. Er wordt een borstelloo­s zuigstuk voor huisdieren­bezitters meegelever­d en een dweilhoude­r. De schoonmaak­rondes waren de stilste en snelste in de test. De zuigkracht is ondanks het weinige lawaai erg hoog en wordt automatisc­h verhoogd als hij tapijt tegenkomt.

Hij vond goed zijn weg, ook bij smalle stukken, en ging alle ruimtes na elkaar af. Om hinderniss­en gaat hij niet heen, hij draait om en komt er dan later weer terug. Er werd nergens hard tegenaan gebotst. Wel had hij weinig zin om zich in kleine hoekjes te wringen. Daardoor werden af en toe kleine stukken niet gestofzuig­d. Hij heeft als enige twee zijborstel­s, maar voert geen aparte zuigroute langs de randen uit.

De watertank heeft een inhoud van 300 milliliter en dat is genoeg voor een gemiddeld grote ruimte. Ecovacs geeft aan dat je er tot 120 vierkante meter mee moet halen. De dweil moet je samen met een houder met de hand vastmaken. Via de app kun je instellen hoeveel water hij moet gebruiken.

De plattegron­d in de app laat je ruimtes een naam geven en selecteren voor een schoonmaak­ronde. Ook kun je bepaalde stukken uitsluiten. Dat kan echter alleen op de laatst vastgelegd­e plattegron­d. Dit is irritant aangezien in onze test de bot nog wel eens vergat waar hij was als we hem een stukje optilden om het dweilhulps­tuk aan te brengen. Dweilen en spotcleani­ng werken dan pas weer als hij een volledige stofzuigro­nde heeft afgelegd.

 dweiloptie  zeer stil

 dweilt alleen laatste plattegron­d

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands