C’t Magazine

Xiaomi Sweep One

-

De Xiaomi-stofzuigro­bot vindt zijn weg vooral dankzij de Lidar-sensor die de lay-out van je huis en de (grotere) hinderniss­en goed herkent. Bij het stofzuigen gaat hij eerst de randen af en daarna in parallelle banen verder. Als hij een obstakel tegenkomt, remt hij zijn snelle schoonmaak­acties af en tast het met de naar voren gerichte IRsensors af om er omheen te werken. Daarna gaat hij weer verder met zijn oorspronke­lijke route. In rechte hoeken botste hij zachtjes tegen hinderniss­en. De ruimtes werden zeer goed afgewerkt.

Voor het dweilen zit er een watertank van 125 milliliter ingebouwd. Via twee ventielen belandt het water langzaam en gelijkmati­g op de dweildoek, zonder dat hij overdreven nat wordt. De hoeveelhei­d water die wordt gebruikt is niet instelbaar. De dweildoek liet niet los als een tapijtrand werd geraakt, maar het was wel goed te horen dat de robot vanwege de grotere wrijving hard aan de bak moest. Zodra je gaat dweilen kun je ruimtes met tapijt beter niet laten schoonmake­n.

De app laat tijdens het stofzuigen de plattegron­d zien, de stukken die al gezogen zijn en waar de robot op dat moment bezig is. Met je vinger op de kaart kun je de Sweep One naar een stuk vloer naar keuze laten gaan. Alhoewel het technisch wel mogelijk is, kun je niet aangeven welke stukken specifiek niet schoongema­akt moeten worden. Daarvoor moet je de meegelever­de magneettap­e op de vloer plakken. Vanwege het veeleisend­e rechtenged­rag van de app voelt het privacytec­hnisch allemaal niet in de haak.  zeer goede navigatie  flinke zuigkracht  lastiger verkrijgba­ar

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands