C’t Magazine

Hardware

-

Voor iedereen die zijn of haar herinnerin­gen wil delen vanuit het eerste persoonspe­rspectief, brengt Snap, het bedrijf achter Snapchat, een vernieuwde versie van zijn Spectacles-bril uit. Hoewel de eerste generatie videobril van Snap geen doorslaand succes was, hoopt het bedrijf dit met het nieuwe model wellicht goed te maken.

De nieuwe bril is met 45,4 gram wat lichter dan zijn voorganger, bovendien maakt hij naast video's (1216 × 1216 pixels met 60 fps) nu ook foto's met een resolutie van 1642 × 1642 pixels. In de bril zit 4 GB flashgeheu­gen, wat goed is voor 150 video's of 3000 foto's. De bril ondersteun­t Bluetooth Low Energy (BLE) en WiFi Direct om verbinding te maken met andere apparaten. Met behulp van twee microfoons maakt de bril stereoopna­men. Met een druk op de knop schiet je een video van tien seconden, een tweede keer drukken zorgt dat er 30 seconden wordt gefilmd. Door de knop even vast te houden, maakt de bril een foto. De bril is waterbeste­ndig en kan in de regen gedragen worden, je kunt zelfs opnamen in ondiep water maken.

De bril kost 175 euro en is verkrijgba­ar met een zwart, blauw of rood montuur, met bij elke montuurkle­ur de keuze uit twee glastinten. Hij wordt geleverd in een koker die tevens als draadloos oplaadstat­ion dient. Daarmee kun je de accu in de bril vier keer opladen. De bril zelf kan met één acculading 70 video's maken en overzetten naar de Snapchatap­p op je smartphone.

 ??  ?? De nieuwe Spectacles-bril van Snap is lichter en kan nu naast video's ook foto's maken. Bovendien is hij waterbeste­ndig, zodat je ook opnames in ondiep water kunt maken.
Bron: Snap Inc.
De nieuwe Spectacles-bril van Snap is lichter en kan nu naast video's ook foto's maken. Bovendien is hij waterbeste­ndig, zodat je ook opnames in ondiep water kunt maken. Bron: Snap Inc.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands