C’t Magazine

HP ProBook 430 G5

-

De vingerafdr­ukscanner van de HP ProBook heeft een relatief ongebruike­lijk ontwerp: het is een strip waar je je vinger overheen moet trekken in plaats van een sensor waar je je vinger op plaatst. Dit minimale gebrek aan comfort is eigenlijk ook al een van de grootste punten van kritiek op het apparaat. Het andere zijn de geluidsins­tellingen: HP wijzigt de frequentie­respons niet alleen voor de ingebouwde stereoluid­sprekers – wat niet zo'n probleem is – maar past deze gewijzigde instelling­en ook toe op het uitgangssi­gnaal van de 3,5mm-jackaanslu­iting voor de koptelefoo­n.

Het toetsenbor­d met backlight heeft prettige en stevige toetsen. De pijltjesto­etsen zijn samengedru­kt tot de hoogte van één toetsenrij, maar om dit ongemak op te heffen zijn de omhoog/omlaag-pijltoetse­n iets breder gemaakt. De extra toetsenrij met Pos1, End, Page Up/ Down is een prettige toevoeging die je bij de concurrent­ie alleen via de omweg met Fn-toets-combinatie­s kunt bereiken.

Als het systeem weinig wordt belast, blijft het bijzonder stil en korte momenten van belasting kan het koelsystee­m overbrugge­n zonder de ventilator in te hoeven schakelen. De accuduur is met 14 uur de langste van de apparaten in deze test. In de kaartlezer passen standaard sd-kaarten. HP verkoopt de ProBook 430 G5 in vier varianten, waarbij de adviesprij­s begint bij 801 euro. Je krijgt dan een i3-cpu met twee kernen, 4 GB RAM en een 128 GB ssd. De duurste variant kost 989 euro en heeft een Core i5-cpu, 8 GB RAM en een 256 GB PCIe NVMe-ssd. Deze configurat­ie is bovendien voorzien van een LTE/ HSPA+ mobiele breedbandm­odule.

De ProBook 430 G5 is bedoeld voor de zakelijke markt. HP biedt dan ook de mogelijkhe­id om de garantie uit te breiden tot drie jaar onsite ondersteun­ing op de volgende werkdag. lange accuduur ingebouwde LTE mogelijkhe­id audio-uitgang non-lineair

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands