C’t Magazine

Lenovo IdeaPad 720S (13ARR)

-

Lenovo heeft bij de IdeaPad 720S ervoor gekozen om hem in een elegante, geheel metalen behuizing te stoppen. Bij de overige apparaten in deze test moet je het veelal stellen met plastic, al hebben sommige modellen dan nog wel enkele metalen accenten. Hoewel op de website van Lenovo het model alleen met Intel-cpu's wordt aangeboden, is dit apparaat ook verkrijgba­ar met een AMD Ryzen-processor. Dat dit een van de weinige notebooks met zo'n cpu is, was voor ons een reden dit model eens in huis te halen.

De IdeaPad 720S is de lichtste van alle geteste notebooks, maar heeft ook de kortste accuduur – waarbij je die korte accuduur wat ons betreft kunt wegstrepen tegen het gemak van het lage gewicht. Ook neemt de Lenovo de minste ruimte in beslag, omdat hij maar een hele smalle rand om het beeldscher­m heeft. Een sdkaartlez­er zit er helaas niet op. Voor dockingdoe­leinden is alleen de voorste van de beide USB-C-poorten geschikt omdat deze USB 3.1 Gen 2 (SuperSpeed­Plus, 10 GB/s) ondersteun­t.

De wifimodule ondersteun­t maar één datastroom. Tijdens de test wilde de adapter na een herstart of na het wakker worden uit een slaapmodus nog wel eens vergeten zich opnieuw aan te melden bij het draadloze netwerk. Wellicht dat dit met een toekomstig­e driverupda­te verholpen zal worden. À propos drivers: meerdere maanden na de introducti­e van zijn mobiele Ryzen-cpu's heeft AMD nog steeds geen nieuwe grafische drivers uitgebrach­t. Op het moment van schrijven werden de processore­n nog niets eens genoemd in het keuzemenu van hun supportweb­site.

De notebook die we getest hebben, was het model met de zwaardere Ryzen 7 2700U-cpu. Hij is ook verkrijgba­ar met een Ryzen 5 2500U-processor en kost dan ook iets minder. stille koeling licht problemen met wifi

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands