C’t Magazine

Dell Inspiron 13 5000 (5370)

-

Dell heeft de Inspiron 5370 – de volledige naam luidt Inspiron 13 5000 (5370) – van een slim detail voorzien en dit zowel handig als onopvallen­d geplaatst: in de knop waarmee je het apparaat inschakelt zit ook de vingerafdr­ukscanner verwerkt. Als je het apparaat inschakelt, hoef je alleen maar je vinger iets langer op de knop te houden om je bij Windows Hello aan te melden.

Daar staat wel tegenover dat je moet afzien van een aspect dat inmiddels eigenlijk wel standaard is: de toetsenbor­dverlichti­ng. Afgezien van de pijltjesto­etsen, die tot de hoogte van één toetsenrij zijn samengedru­kt, is het toetsenbor­d prima en geschikt voor gebruikers die veel typen. De wifimodule ondersteun­t de inmiddels gebruikeli­jke 11ac-standaard, maar kan maar één datastroom per richting zenden, wat een trage datasnelhe­id tot gevolg heeft. Op de Inspiron 5370 zit ook een ronde stroomaans­luiting voor de meegelever­de oplader.

Dell verkoopt de Inspiron 5370 in verschille­nde varianten. De hier geteste versie is de meest zinvolle configurat­ie en zowel in de vakhandel als bij Dell verkrijgba­ar. Andere versies met Core i3- en Core i7-cpu's kun je alleen online bij Dell bestellen. Het i3-model heeft een trage dubbele kern, de i7-versie is maar iets sneller dan de i5 en heeft een praktisch nutteloze low-end gpu (Radeon 530). Je hebt niet de mogelijkhe­id om een grotere ssd of betere wifimodule te kiezen. De enige keuzes die je krijgt is wat extra software, de mogelijkhe­id om de garantie tot vier jaar uit te breiden en je kunt kiezen uit twee kleuren: Platinum Silver en Pink Champagne.

Een garantiete­rmijn die je kunt verlengen is enigszins ongebruike­lijk binnen het consumente­nsegment. De Inspiron is identiek is aan de Vostro 5370 voor zakelijke klanten. Die Vostro is verkrijgba­ar in zilver/blauw en rosé/ bruin. Laat je niet van de wijs brengen door de lagere prijs daarvan, die is namelijk zonder btw. handige vingerafdr­ukscanner verkrijgba­ar als Vostro 5370 met Windows 10 Pro matige wifi

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands